Најкарактеристичен настан што се случи викендов е трагедијата во која малолетна девојка доби струен удар откако се обидела да се прекачи преку вагон кој стоел ...
сите 15 | | | прочитана: 10651 | веќе видена

Од денеска, први Декември со одлука на владата компаниите кои вршат производство на основни прехранбени производи ќе добиваат субвенционирана електрична ...
сите 3 | | | прочитана: 5259 | веќе видена

Денес се одржа седница на Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ овде во Прилеп на која се разговараше за тешката економска и политичка состојба, рече по ...
сите 11 | | | прочитана: 1006 | веќе видена

Македонско-бугарската историска комисија воопшто не разговара за дефинирање на статусот на МПЦ-ОА, а она што е валидно е само кога комисијата има консензус, ...
сите 4 | | | прочитана: 770 | веќе видена

Запазени се сите рокови и завршена е втората делница од експресниот пат Дреново- Фариш на патот Прилеп-Градско, констатираа при денешниот увид на работите ...
сите 10 | | | прочитана: 483 | веќе видена

Во организација на „Филип Морис“, Тутунски комбинат Прилеп ДОО Скопје, како членка на Алијансата за родова еднаквост при Асоцијацијата за е-трговија, во ...
сите 8 | | | прочитана: 482 | веќе видена

Вкупно 23 барања за остварување на правото на надоместок за попреченост биле одбиени во 10 центри за социјална работа во државава поради условот навршени 65 ...
сите 5 | | | прочитана: 434 | веќе видена

Само за десет денa од прикажувањето, филмот „Кајмак“, по сценарио и во режија на Милчо Манчевски, го видоа 13.000 гледачи низ цела Македонија. „Кајмак“ наскоро ...
сите 7 | | | прочитана: 263 | веќе видена

Реализирани околу 60 проценти од програмата и покрај тешката наследена финансиска состојба е одличен резултат во првата година од мандатот на градоначалникот ...
сите 3 | | | прочитана: 257 | веќе видена

Премиерот Димитар Ковачевски заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и со директорот на Национални енергетски ресурси, Бајрам Реџепи ...
сите 17 | | | прочитана: 256 | веќе видена

На 2 Декември