Свети Наум е најблискиот соработник на свети Климент, првиот словенски епископ. Во делото на просветувањето на Словените со евангелската вистина тој ...
сите 9 | | | прочитана: 323 | веќе видена

Пророк кој оди пред Спасителот Меѓу поголемите летни празници што македонскиот народ ги празнува со многу обичаи и верувања спаѓа и празникот во народот познат ...
сите 3 | | | веќе видена

Колку чини човечкиот живот? Колку чини животот на едно штотуку родено бебе, кое и покрај сите здравствени проблеми со кои се роди, не се предава туку се бори ...
| | веќе видена

Во Прилеп каде што имаме една вистинска градежна офанзива владата предводена од СДСМ и коалицијата, вложи огромни средства за yредување на индустриската зона. ...
| | веќе видена