Виолета АЧКОВСКА Во однос на окупација на Македонија, во мај 1941 г., Методија Шаторов - Шарло (10.I 1897, Прилеп – 4.IX 1944, Пазарџик, Бугарија) напишал: ...
| | веќе видена