Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ утре напладне премиерно ќе ја прикаже детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ според басните на Езоп, Ла ...
сите 2 | | | веќе видена

Премиерот Зоран Заев вели дека укажувањата на Венецијанската комисија за Законот за употреба на јазиците ќе бидат испочитувани, тој ќе биде ревидиран од ...
сите 21 | | | веќе видена

Дел од земјоделците во Пелагонија преку лето се соочуваат со недостиг на вода за посевите. Ученици од основното училиште „Манчук Матак“ од Кривогаштани ...
сите 8 | | | веќе видена

Од денеска до 17 декември, здружението „Епилепсија Македонија“ во Прилеп ќе ја спроведе хуманитарната акција „Подари со радост“. Во пет маркети во градот ќе ...
| | веќе видена

Прилепските земјоделци ги користат владините мерки и можноста да дојдат до грантови за унапредување на земјоделското производство, констатираат од прилепската ...
сите 2 | | | веќе видена

Никогаш нема да прифатам дека најсветлиот лик во македонската историја, симболот на македонштината, симболот на овој народ и нација, Гоце Делчев е Бугарин, ...
сите 3 | | | веќе видена

Да потсетиме, група македонски интелектуалци пред пар месеци објавија отворено писмо до ЕУ како реакција на ставовите и барањата во Декларацијата на бугарското ...
сите 2 | | | веќе видена

Наум Котевски Државниот врв сè уште е под силни импресии од учеството во истражувачката турнеја на НАТО и вчерашното присуство на носачот на авиони на ...
| | веќе видена

Интерконекторот (меѓусистемска гасна врска Петрич-Струмица) е една голема визија, на поврзување меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, но и на ...
сите 3 | | | веќе видена

Општина Струмица ни докажа дека најслатко се јаде и пие кога плаќаат граѓаните. Според милионите евра потрошени за репрезентации, односно по кафани, ресторани ...
сите 3 | | | веќе видена

Повеќе од 7.500 обуки на доктори и други здравствени работници се реализирани во просториите на Медицинскиот симулациски центар во Скопје, како и во неговите ...
сите 2 | | | веќе видена