12-годишниот Матеј Алексоски од Прилеп боледува од церебрална пapализа, а наредниот месец треба да оди на опepaциja во соседна Србија, во болницата “Медикус” ...
сите 4 | | | веќе видена

81 годишниот машински инжинер Миле Грданоски од Прилеп, кој се занимава со термо енергетика, од својата 14-та година по разни тефтери и книги запишувал какво ...
| | веќе видена