На денешен ден е роден македонскиот народен херој Борка Талески, кој загинал за слобода на Македонија на 21-годшина возраст, откако бил предаден, а бугарските ...
| | веќе видена

Оперскиот пејач Стефан Неданоски ја отпеа песната „Се зададе темен облак“ и предизвика бура од емоции кај присутните на чествувањето на јунаците од Битката на ...
сите 2 | | | веќе видена

Организаторите и локалните власти уверуваат дека се превземени сите безбедносни мерки од утре до недела фестивалот да мине во најдобар ред. Очекувањата  се на ...
| | веќе видена

Првата претстава беше „Петимениот Ѓоре“ или како што популарно се викаше „Ѓоре Магаревски“ од Владо Малевски. Режисер на претставата беше Милан Даскалов кој ја ...
| | веќе видена