Домашните менаџери во дел од компаниите со странски капитал во земјава вршат голем притисок врз работниците синдикално да не се здружуваат, а голем удел во ова ...
| | веќе видена

Преку Јутјуб денеска во јавноста се пласирани нови аудио снимки наводно поврзани со судскиот процес „Рекет“. Во дел од снимките може да се чуе машки глас кој ...
сите 3 | | | веќе видена

Аутсорсинг-индустријата во земјава до 2022 година се очекува да надмине 15.000 вработени, што е три пати повеќе од 2018 година, кога вработувала 5.713 лица. ...
сите 6 | | | веќе видена

Бизнисите влијаат на човековите права без разлика каде се и какви се поединостите на нивното работење. Тие имаат одговорност да ги почитуваат човековите права ...
сите 6 | | | веќе видена

Сѐ помалку венчавки, и пад на бројот на родени деца. Ова е сликата на Македонија која веќе со години ја коси „белата чума“. Сето ова е поткрепено со ...
| | веќе видена

Премиерот Зоран Заев вели дека укажувањата на Венецијанската комисија за Законот за употреба на јазиците ќе бидат испочитувани, тој ќе биде ревидиран од ...
сите 21 | | | веќе видена

Никогаш нема да прифатам дека најсветлиот лик во македонската историја, симболот на македонштината, симболот на овој народ и нација, Гоце Делчев е Бугарин, ...
сите 3 | | | веќе видена

Да потсетиме, група македонски интелектуалци пред пар месеци објавија отворено писмо до ЕУ како реакција на ставовите и барањата во Декларацијата на бугарското ...
сите 2 | | | веќе видена

Наум Котевски Државниот врв сè уште е под силни импресии од учеството во истражувачката турнеја на НАТО и вчерашното присуство на носачот на авиони на ...
| | веќе видена

Од денеска до 17 декември, здружението „Епилепсија Македонија“ во Прилеп ќе ја спроведе хуманитарната акција „Подари со радост“. Во пет маркети во градот ќе ...
| | веќе видена

Интерконекторот (меѓусистемска гасна врска Петрич-Струмица) е една голема визија, на поврзување меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, но и на ...
сите 3 | | | веќе видена

Картичките со 30% поефтина нафта ги добија речиси сите земјоделци. Изминатиов период вработените во Подрачните единици на Министерството за земјоделтво ...
| | веќе видена

next