Клубот на литературни творци од Прилеп, кој месецов одбележа 12 години од своето формирање, со низа средби во прилепските училишта го одбележа Месецот на ...
| | веќе видена

Се заштитува вредниот иконостас во црквата „Св. Благовештение“ во Прилеп Во прилепската црква „Св. Благовештение“, или попозната како Стара црква, при крај е ...
сите 5 | | | веќе видена

Словенија бара работници од Македонија. Им недостасува кадар во болниците, домовите за стари лица, градежништвото, угостителството и транспортот. Минималната ...
сите 8 | | | веќе видена

Со извесно задоцнување да ги разгледаме резултатите од уписите на УКИМ во првиот уписен рок за учебната 2023/2024 година. Доцнењето е поради чекањето ФДУ да ...
| | веќе видена

Во тек е вториот циклус од едукативните работилници во рамките на македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. Пет училишта од општината му ...
| | веќе видена

„Сакам да ја искористам информатиката за студирањето преку иновативни платформи да стане достапно и на оддалечени места“, вели Софи Гајтановска, избрана за ...
сите 2 | | | веќе видена

Сигурно знаете дека секоја сказна почнува со „Си било еднаш, многу одамна…“ и сигурно ја знаете сказната „Принцезата на зрно грашок“ од Ханс Кристијан ...
| | веќе видена