Временските услови не дозволуваат жетвата да земе замав

Во Македонија од 2013-та година кога е донесен законот регистрирани се и работат 67 земјоделски задруги. 38 од нив се активни, додека 29 не ги исполнуваат ...
| | веќе видена | слични

Во организација на Агротим, започнува нов проект Договорно производство на маслодајна репка. Се работи за кампања во која земјоделските производители ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Деновиве во Скопје прв пат беше одржана промоција на овој наш препознатлив млечен производ, но добиен од автохтоната раса овци „праменка овчеполка“. Целта беше ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Во земјава одамна се негува традицијата на производство на бело саламурено сирење кое е препознатливо по својот квалитет, мирис и вкус. Според некои податоци, ...
| | веќе видена | слични

Останато

СИРИЗА во следниот период ќе ги поднесе за ратификација во Парламентот трите меморандуми со Северна Македонија, соопшти портпаролката на грчката опозициска ...
сите 330 | | | веќе видена

Германската амбасада упати честитки до претседателката Гордана Сиљановска Давјкова за преземањето на нејзината улога како прва жена претседател на Северна ...
сите 510 | | | веќе видена

Клековски во однос на состојбата во СДСМ по поразот истакна дека очекува Димитар Ковачевски да се повлече.„Не би сакал да коментирам развој во СДСМ во овој ...
сите 170 | | | веќе видена

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски замина во Огражден да ги наполни батериите, пред да започне со формирање на новата Влада. „ Оган, Огражден планина и ...
сите 189 | | | веќе видена

Директорка на канцеларијата на Европскиот совет за надворешна политика во Софија, Весела Чернева вели дека Македонија тешко ќе почне преговори со Европската ...
сите 143 | | | веќе видена

Путин за портпарол на Кремљ повторно го назначи Дмитриј Песков, пренесуваат руските медиуми. За помошник на претседателот на Русија беше назначен и Алексеј ...
сите 79 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Временските услови не дозволуваат жетвата да земе замав

Од:
До кого (е-маил):
Порака: