Во своето кураторско обраќање до македонската ликовна публика, уметницата и учесничка во проектот „Временските граници не постојат“ – Петра Јовановска ...
сите 5 | | | веќе видена

Среќен сум што на следните избори, по 8 години откако првпат тоа го предвидовме во Изборниот законик, ќе профункционира утврдување на идентитетот на гласачите ...
| | веќе видена

Елена Јовческа е уште една од низата македонски пејачки, кои мораа да направат „преквалификација“ во професијата заради „неподносливата тешкотија на ...
| | веќе видена

Ако Цариград изгори, Дебар може да го изгради Македонската културно-просветна преродба во 19 век Во 19 век Дебар бил крстопат за околните градови: Скопје, ...
| | веќе видена

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 1 април. Денеска е Преподобна Марија Египетска. Животот на преподобна Марија Египетска е еден од ...
| | веќе видена

Македонија e на удар од лажни хуманитарци кои во име на измислени ликови користат лажна болест и сиромаштија за бесправно да се стекнат со пари. Граѓаните кои ...
сите 2 | | | веќе видена